söndag 9 september 2007

Det var bättre förr

när kärringen var hemma och gjorde söndagsstek och ungarna höll sig borta från läktarna. Ungefär så kan man sammanfatta tankegångarna hos (flera av)slagskämparna som kvällens episod (nästa söndag del II, lr kanske III) om hulliganism i England under 2000-talet på TV4Sport.

Eller så gillar man fotboll och att slåss...

Vet inte, men jag får flashbacks från Susan Faludis "Ställd" (eng. "Stiffed"), där diskussionen bl.a handlade om vad som händer med manligheten/männen (nu) när kvinnorna kommer in i arbetslivet och i och med det stör "ordningen"; mannen jobbar, kvinnan tar hand om hemmet. (Dock så går det bra om en man bossar över en annan man) Den tomhet som uppstår förvirrar mannen - om självanalys inte finns så uppstår ett vakum som måste fyllas lr bemästras, ngn/ngt måste utestängas, så att den hanen får tillbaka rätten att bestämma över vardagen, över att få vara alfahane, iaf under ett kort tag. Bättre än ingenting, I guess. Ganska sorgligt. Ganska en sådan konservativ tankegång.

Visst klarar mannen sig utan självanalys/en, men då återstår väl bara självmordet och psykopatin...

Sure, mkt pseudopsykolgi från tom_arounds sida, men visst är jag ngt på spåren. Har en hel del att göra upp med när det gäller "självanalysen + manligheten".

3 kommentarer:

johan sa...

du är definitivt nåt på spåren

Markus sa...

Kanal Lokal kanske kan hjälpa dig.

tom_around sa...

asg!